Reenactment er over os! Måske.

fortiderOgså i Danmark bliver der nu skrevet om og forsket i det amerikansk inspirerede fænomen ‘reenactment’, hvor vi dykker ned i et stykke fortid og levendegør det. En fritidsleg.

Den første bog om reenactment er udkommet på dansk på forlaget Samfundslitteratur. På forlagets hjemmeside kan du tjekke indholdsfortegnelsen og digitalt bladre lidt i bogen. “Fortider – tur/retur” er redigeret af Tove Kruse & Anette Warring og har således basis i RUC, Roskilde Universitet.

Pernille Stensgaard har anmeldt bogen i Weekendavisen den 15. januar 2016 under overskriften “Fortidsturister” med mellemrubrikken: Tidsrejser. Amatører stræber efter det magiske øjeblik, hvor overskridelsen mellem nutid og fortid finder sted, og man simpelthen er jernalderkvinde, viking, ridder – eller tysk soldat.