Jens Engberg kører hen over to kanonpunkter

I en kronik i Politiken tager den fhv. historieprofessor kanonen under kærlig behandling.


De politiske hensigter med den kommende historiekanon står ikke meget tilbage for hensigterne med tidligere tiders stalinistiske historiebøger, mener tidligere professor i historie ved Aarhus Universitet, Jens Engberg.

Nationalromantik og slet skjulte dagordener omgærder i følge Jens Engberg kronikkens eksemplificerede kanonpunkter – Stavnsbåndets ophævelse & Slaveriets ophør. Men venlig tilladelse fra Politiken kan du linke kronikken: Her er direkte adgang til kronikken på dagbladet Politiken.

Se også Søren Rønhedes tidligere kronik om kanon og nationalromantik – tidligere bragt på HistorieWeb.dk.

Giv Jens Engbergs kronik en kommentar nedenfor, og tjek kommentarerne på avisens kronikside.

Kommentaren til FM II: “En historieundervisning i vildrede”.