Aktiv deltagelse, menings-fuldhed og historiebevidsthed er den treklang, Kristian Suurballe har på agendaen

“Den aktivitetsbaserede historieundervisning” er titlen på Kristians bacheloropgave – og det er med baggrund i den velkendte erfaring, at eleverne i historie ofte mangler lyst til deltagelse, ja, ligefrem kan være præget af en opgivende stemning. Men det kan da ikke være rigtigt?

Vil det give mere mening for eleverne, hvis undervisningen drejes i problemorienteret og aktivitetspræget retning?

Selve problemformuleringen hedder:
Hvordan kan man som historielærer skabe en aktivitetsbaseret historieundervisning på mellemtrinnet, der både understøtter elevernes aktive deltagelse og oplevelse af faget som meningsfuldt og hertil styrker deres historiebevidsthed?

Kristian Suurballes bacheloropgave er her.