Historiefagets nye formål er nu en kendsgerning

Undervisningsministeren har udsendt Fælles Mål II


Her i november måned 2008 blev det så en kendsgerning, at Fælles Mål II giver historiefaget en ny indpakning og et nyt image i grundskolen. Nu mangler kun fagets nye vejledende læseplan og undervisningvejledning. De er formentlig helt klar i løbet af foråret 2009. Her er ministeriets samlede udmelding for Fælles Mål II.

Tjek direkte hos Undervisningsministeriet det nye formål for historiefaget, de nye trinmål samt de nye slutmål på 9. klassetrin. Derudover indeholder Fælles Mål II for histories vedkommende det meget omdiskuterede bilag – Bilag 1 – som indeholder de kommende 29 kanonpunkter.

Bemærk, den lille sætning som står i dette Bilag 1 ovenover kanonpunkterne. Den vil i praksis gøre det muligt for de enkelte kommuner at bestemme, hvordan kanonpunkterne skal indgå i praksis i historieundervisningen. Om de skal benyttes slavisk kronologisk- eller ej. Dette vil med andre ord blive en kommunal afgørelse.
Download her bilaget om udnyttelsen af KATTELEMMEN