Kanondebatten fortsætter. Karin Esmann fra Syddansk, SDU.

Karin Esmann Knudsen i både trykt og elektronisk presse.


Undervisningen er blevet en kampplads, mener lektor Karin Esmann Knudsen fra SDU. Hun kritiserer, at undervisningen fokuserer på at genskabe tabte værdier – og hun indgår i debat med lytterne i denne interessante P1-formiddag, hvor den kommende historiekanon er i fokus. Udsendelsen er fra torsdag den 13. november 2008. Lyt til den direkte her på P1 – eller podcast udsendelsen fra samme side.

Dagen før – onsdag den 12. november – havde Karin Esmann en tilsvarende spændende kronik i dagbladet JyllandsPosten under overskriften "Herfra hvor jeg står". Link direkte til kronikken.

I øvrigt har Karin Esmann Knudsen helt aktuelt skrevet bogen "Historiske fortællinger. Historieformidling og litteratur", Syddansk Universitetsforlag & Gyldendal, 2008. Også denne bog er relevant for den historiedidaktiske diskussion. I høj grad endda. Se omtalen af bogen på Syddansk Universitetsforlag.
Grinder-Hansens artikel som pdf-fil