Trine Pedersen kaster sig ud i diskussionen om det postmoderne historiefag i konkurrencestaten

trine, 3, metropolVi har længe haft begrebet historiebevidsthed. Og nu har vi fænomenet ‘målstyret undervisning’. Hvordan går de begreber egentlig i spænd i undervisningens praksis? Dette er, hvad Trine Pedersen overordnet diskuterer.

Trine Pedersen har gjort sin historiebachelor færdig ved Læreruddannelsen Metropol på Frederiksberg i København i år. Opgavens titel er: Et postmoderne historiefag i konkurrencestaten – historiebevidsthed og målstyret undervisning.

Opgavens komplekse problemformulering lyder: Jeg vil undersøge, hvordan man kan arbejde med målstyret undervisning i historiefaget, specifikt med henblik på brugen af evaluering, og om/hvordan dette kan danne grundlag for en undervisning, der skal videreudvikle elevernes historiebevidsthed.

Trine Pedersens BA-opgave