Bevægelse i undervisningen, ja, det skal vi jo. Men også i historieundervisningen, spørger Henriette Goethe?

“De virkede som om de fik akut søvnmangel af ren og skær kedsomhed, så snart de blev opmærksomme på, at det var historie, vi skulle have”, siger Henriette Goethe – Absalon i Roskilde – blandt andet om sin praktikoplevelse.

Så, noget må der gøres. Og det er her kravet om bevægelse i undervisningen kommer ind i billedet.
Henriette Goethes problemformulering hedder således: Hvordan kan bevægelse i historieundervisningen have indflydelse på elevernes motivation og deltagelseslyst, og samtidig opfylde fælles mål for faget historie?

Goethes argumenterer med, at manglen på motivation bliver en form gensidig ‘stigmatiseret virkelighed’. Et interessant udtryk.

Henriette Goethes bacheloropgave