Hverdags-historiebrug – ny artikel af Andreas Rasch-Christensen

Hverdagslivets historiebrug er vigtig og markant, siger artiklen.


Andreas Rasch-Christensen – videnscenterleder ved VIA University College – er flittig skribent i danske dagblade.
HistorieWeb.dk bringer her hans seneste artikel fra Weekendavisen. Hele artiklen kan downloades ovenstående. Eller du kan bladre dig frem til originaludgaven i sektionen "Ideer" i Weekendavisens elektroniske udgave, nr. 2 – 9.-15. januar 2009.

Det er vores måde at bruge historie på i hverdagen, der er i centrum i artiklen. Amerikanske, tyske og danske forhold er på dagsordenen. Artiklen cirkler også om, hvordan vi prioriterer mellem hverdagslivets historiebrug, videnskabsfaget historie og undervisningsfaget.

Rasch-Christensens artikel om vores dagligdags brug af historie